Santé – Klaarkomen op jouw manier

door | 18 jan 24 | Santé magazine

Op een herfstige vrijdagochtend zie ik Feline en Masha, twee jonge meiden uit Amsterdam. Een beetje luidruchtig en met een koffiebeker in hun hand lopen ze mijn praktijk binnen. Pas wanneer ze lekker gesetteld zijn op mijn bank komen ze beiden een beetje tot rust.

‘Eigenlijk gebruik ik al vanaf het begin een vibrator en vind ik het heel moeilijk om op een andere manier klaar te komen,’ begint Feline. ‘Kijk, ik gebruik ook heus wel eens een speeltje en vind dat dus echt geen probleem, maar het is wel jammer als het alleen nog maar op die manier kan, zeg maar,’ reageert Masha.
‘Wat voor speeltje heb je dan?’ Vraag ik aan Feline. ‘Ik heb er een paar, maar m’n G-spot vibrator is m’n favo, die gebruik ik het meest,’ zegt ze. ‘En wat maakt dat je dat speeltje het liefst gebruikt?’ vraag ik vervolgens. ‘Uhm, nou ja, ik vind het gewoon heel lekker als m’n G-spot gestimuleerd wordt, dat geeft toch het allerbeste orgasme, of niet dan?’ Feline trekt haar schouders iets omhoog en kijkt naar haar vriendin. Ze lijkt bevestiging te zoeken. ‘Ik heb daar eerlijk gezegd nog nooit echt iets bijzonders gevoeld,’ zegt Masha weifelend. Waarna ze allebei hun blik naar mij wenden.

‘Nou, weet je,’ begin ik, ’de G-spot bestaat helemaal niet. Er is uitvoerig onderzoek naar gedaan, maar er is geen speciaal gebiedje gevonden daar waar de G-spot zou moeten zitten.’ Feline trekt verbaasd één van haar wenkbrauwen op, terwijl ze verder luistert. ‘Toch worden er veel G-spot vibrators verkocht en vinden veel vrouwen het fijn om daar vanbinnen gestimuleerd te worden. Dat komt waarschijnlijk omdat er dan op de achterkant van de clitoris gedrukt wordt. In de media wordt vaak onderscheid gemaakt tussen een clitoraal en een G-spot orgasme, maar in beide gevallen wordt de clitoris dus gestimuleerd.’
‘Oh my god,’ zegt Feline. ‘Dat wist ik écht niet… Maar waarom kan ik dan alleen op die manier klaarkomen?’ vraagt ze vervolgens. ‘Tja, dat heeft waarschijnlijk met gewenning te maken. Als je vaak op een bepaalde manier klaarkomt, word je daar steeds beter in en wordt dat zeg maar, jouw manier. Het kan dan soms lastiger worden om op een andere manier klaar te komen. Maar wanneer je wat meer met andere manieren oefent, krijg je dat natuurlijk ook steeds beter in de vingers.’ Masha lacht zacht, waarop Feline haar een beetje verstoord aankijkt. ‘Niet dat dat moet hoor, op meerdere manieren klaarkomen,’ vul ik nog aan. ‘Want als het voor jou zo goed is, hoef je niks te veranderen.’ ‘Nee, dat snap ik,’ zegt Feline. Ze kijkt Masha aan. ‘Maar voor de seks met jou zou het toch wel leuker zijn, toch?


GEPUBLICEERD IN SANTE

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *