Santé – Bestaat die o zo geweldige G-spot nou wel of niet?

door | 3 nov 23 | Santé magazine

Regelmatig raad ik vrouwen aan om op zoek te gaan naar datgene wat hen seksueel prikkelt: zowel geestelijk, als lichamelijk. Ik vraag ze dan bijvoorbeeld om te onderzoeken welke porna, erotische verhalen of seksuele fantasieën ze opwindend vinden. Maar ik geef ze ook tips om erachter kunnen komen welke aanrakingen voor hen prettig voelen. Zo ook vandaag in mijn gesprek met Alma. ‘Vrouwen die weten wat ze opwindend vinden en hun eigen lichaam goed kennen, hebben doorgaans betere seks en komen vaker klaar,’ leg ik aan haar uit. Dan raad ik haar een paar websites aan en verlaat ze vol goede moed mijn spreekkamer.

Een aantal weken later zie ik Alma weer. Wanneer ik vraag hoe het gegaan is met haar ontdekkingstocht, begint ze enthousiast te vertellen over een website vol erotische verhalen en hoe opwindend ze dat vindt. Maar wanneer ik vraag of ze inmiddels ook beter weet hoe ze graag aangeraakt wil worden, lijkt haar stemming wat te veranderen. ‘Nou ik had het er met een vriendin over en die raadde me aan om een vibrator te proberen,’ begint ze te vertellen. ‘Dus toen heb ik een zogenaamde “G-spot vibrator” gekocht.’ Ze maakt haakjes met haar vingers, terwijl ze dit zegt. Dan rolt ze met haar ogen en schudt afkeurend haar hoofd. ‘Okay… het lijkt alsof je het niks vindt,’ zeg ik peilend. ‘Nou, inderdaad… ik voel me écht bekocht. Later heb ik op het internet namelijk wat onderzoek gedaan en zoiets als een G-spot blijkt helemaal niet te bestaan!’

Ondanks wat we vaak in tijdschriften te lezen krijgen, klopt het wat Alma zegt. De G-spot is een mythe, ze bestaat niet! Er is geen gebiedje binnenin de vagina waar meer gevoelszenuwen zitten dan ergens anders of waardoor je een heel speciaal orgasme kunt krijgen. En tóch kan het soms erg lekker voelen om de plek waar de zogenaamde G-spot zich zou bevinden te stimuleren. Want wanneer je opgewonden bent en de clitoris opgezwollen is, kan je de clitoris niet alleen van buitenaf, maar soms ook van binnenuit stimuleren. ‘Die o zo geweldige G-spot waar iedereen het over heeft, is in feite niets anders dan de achterkant van de clitoris, die je van binnenuit prikkelt,’ leg ik aan Alma uit.
Alma luistert geïnteresseerd. ‘Oh, nou snap ik het,’ zegt ze dan. ‘Want eigenlijk voelde dat met die vibrator namelijk best lekker. Maar nadat ik op het internet had gekeken, dacht ik dus dat ik me dat maar ingebeeld had.’ Ze lacht opgelucht. ‘Gelukkig heb ik dat dure ding dus niet voor niets gekocht!’ Vrolijk en vol goede voornemens om opnieuw op onderzoek uit te gaan, loopt ze mijn kamer weer uit.


GEPUBLICEERD IN SANTE

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *