Santé – Squirten

door | 7 nov 22 | Santé magazine

Marit is een 24-jarige meid met mooie sproeten en een grote bos donkere krullen. Ze is al een tijdje bij mij in behandeling, omdat ze veel stress ervaart door haar werk. De laatste tijd gaat het gelukkig weer wat beter en dat komt ook vanwege haar nieuwe relatie. Ze heeft al meerdere keren enthousiast over hem verteld. Maar vandaag komt ze ineens weer wat gestresster over.

‘Is er weer iets voorgevallen op je werk?’ vraag ik. ‘O nee, dat gaat eigenlijk heel goed,’ begint ze. ‘Maar euh, ik heb over Antonie verteld, toch?’ Ik knik. ‘Nou, gister toen we in bed lagen, gebeurde er ineens iets héélraars.’ Ze wacht even af, alsof ze toestemming nodig heeft om verder te gaan. ‘Vertel eens, wat gebeurde er?’ zeg ik. ‘Goed, nou… Terwijl we bezig waren, kwam er dus ineens heel veel vocht naar buiten. Daar beneden, zeg maar…’ Ze wijst met twee vingers naar haar kruis. ‘Ik heb dat nooit eerder gehad en ben er eigenlijk best wel van geschrokken.’ Ze trekt haar wenkbrauwen ver omhoog. ‘Okay,’ zeg ik, ‘wat naar dat je zo schrok! Hoe reageerde Anthonie op wat er gebeurde?’ ‘Hij deed gelukkig heel normaal. Maar het bed was nat en ik vind het nog steeds zo gênant allemaal!’

Na wat doorvragen leg ik Marit uit dat wat ze meemaakte ‘squirten’ wordt genoemd. Tijdens de seks kan er bij een vrouw ineens wat meer vocht naar buiten komen. Dit kan gebeuren tijdens het klaarkomen, maar gebeurt meestal op andere momenten tijdens het vrijen. Bijvoorbeeld wanneer de urinebuis of de blaas geprikkeld worden. ‘Sommige vrouwen vinden het vervelend en anderen vinden het héérlijk. En sommige partners vinden het niets en anderen vinden het weer heel erg opwindend. Maar gek is het zéker niet en je hoeft je dus ook absoluut niet te schamen’, zeg ik. Opgelucht verlaat Marit mijn spreekkamer.

Na een korte pauze, gaat de bel van mijn praktijk. Ik laat een vrolijk stel van rond de dertig binnen voor een eerste kennismaking. ‘Ga lekker zitten,’ begin ik. ‘Waar kan ik jullie mee helpen?’ Ze kijken elkaar even aan en beginnen te vertellen. ‘We willen graag anale seks met elkaar. Nu proberen we het al een tijdje, maar op de één of andere manier wil het maar niet lukken.’ ‘Ik wil daarom onderzoeken of er misschien een mentale blokkade bij mij zit’, zegt de vrouw. ‘Het voelt namelijk een beetje als falen, dat ik dit niet kan,’ vult ze nog aan. Haar man bekijkt haar van de zijkant. ‘Hé, maar je kan wel squirten als de beste!’, zegt hij en duwt met zijn schouder tegen die van haar. ‘Ja, dat kan ik echt heel goed,’ zegt ze trots.


GEPUBLICEERD IN SANTÉ

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *