Santé – Masturbatie is zelfliefde

door | 9 sep 21 | Santé magazine

‘Ik weet het niet hoor,’ zegt ze. ‘Jij bent altijd zo positief over masturbatie. Volgens mij vind jij dat iedereen aan zichzelf moet zitten. Maar ik heb echt wat anders geleerd. Eerlijk gezegd, vind ik het een beetje vies.’ Ze trekt haar neus omhoog, alsof ze een nare geur ruikt.

Chantal is in de veertig en heeft zich bij mij aangemeld, omdat ze weinig zin heeft in seks. Bij navragen blijkt dat ze de seks die ze heeft niet echt lekker vindt en dat ze nog nooit is klaargekomen. Haar partner wil haar graag plezieren, maar zelf weet ze niet wat ze fijn zou vinden. Zodoende raadde ik tijdens een vorig gesprek masturbatie aan.

‘Weet je Chantal, wat seks betreft mag van alles, maar hoeft niks!’ zeg ik haar. ‘Dus als je niet wilt masturberen, moet je dat zeker niet doen. Je kan ook samen met je geliefde proberen om erachter te komen wat je prettig vindt.’ Ze kijkt opgelucht. ‘Maar weet wel dat vrouwen die hun eigen lijf goed kennen beter aan een ander kunnen uitleggen wat ze graag zouden willen. Hierdoor krijgen ze eerder wat ze nodig hebben. Bovendien komen de meeste vrouwen niet klaar van penetratie alleen. Klaarkomen gaat vaak makkelijker, wanneer de clitoris ook nog met de hand gestimuleerd wordt. Dat kan je partner doen, maar dat kan jijzelf ook. Vrouwen die masturberen, hebben zodoende vaak fijnere seks en komen vaak makkelijker klaar.’

Chantal staart mij met grote ogen aan. ‘Jeetje, jij praat er ook zo makkelijk over. Maar het ruikt raar, het is daar slijmerig en het voelt zo vreemd.’ Ze steekt haar tong uit om te laten blijken dat ze het echt vies vindt. Ik moet er een beetje van lachen. ‘Luister nou Chantal, oksels ruiken ook niet altijd fris, maar ik denk dat je jezelf daar wel eens aangeraakt hebt. Toch?’ Ze knikt. ‘Ook durf ik te wedden dat je wel eens met een vinger in je neus hebt gezeten, terwijl het daar slijmerig is. En oren voelen ook vreemd, met een gat en van die lellen.’ Ik pauzeer even en kijk haar aan. ‘En die heb ik inderdaad ook wel eens aangeraakt,’ zegt ze zachtjes. ‘Precies!’ zeg ik.

‘Er is niets vies aan een vulva of aan jezelf aanraken. Wat maakt het uit of je je voeten masseert of je clitoris stimuleert? De clitoris heeft zelfs geen enkel ander doel dan seksueel plezier. Ze is ervoor gemaakt om gestimuleerd te worden!’ Nu begint ook Chantal te lachen. ‘Masturbatie zorgt ervoor dat je je eigen lijf leert kennen, zodat je jezelf kan plezieren, maar ook eerder krijgt wat je nodig hebt van je geliefde. Dat noem ik nou goede zelfzorg: masturbatie is zelfliefde!’


GEPUBLICEERD IN SANTÉ

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *