Santé – Love Lust Split

door | 18 mei 21 | Santé magazine

‘Vroeger ging ik wel met jongens mee naar huis die ik nèt had ontmoet. Ook vond ik het leuk om sexy lingerie aan te trekken. Ik durfde gewoon veel meer en wil dat graag terug!’ Ze ziet er mooi uit, een hippe moeder op knalroze gympen. ‘Weet je wanneer je terughoudender geworden bent?’ reageer ik. ‘Hmm, daar vraag je wat,’ ze kijkt naar het plafond. ‘Ik denk toen ik écht verliefd werd op mijn huidige vriend. Vreemd eigenlijk, toch?’ ‘Zo vreemd is dat niet,’ zeg ik. ‘Sommige vrouwen vinden het makkelijker om sexy te zijn, wanneer ze niet echt een band met iemand hebben. Maar wanneer een relatie serieus wordt, hebben ze hier meer moeite mee.’ Ze schuift naar voren op de bank. ‘Dat herken ik, daar heb ik last van!’

Veel meiden krijgen al vroeg te horen dat ze zich niet te uitdagend moeten kleden en zeker niet zomaar met iemand naar bed moeten gaan. Anders worden ze met het woord ‘slet’ om de oren geslagen. Mannen leren geregeld dat een vrouw die zich seksueel vrij gedraagt geen serieus relatiemateriaal is. Maar heb je eenmaal een relatie, wordt er vaak wel van een vrouw verwacht dat ze vol zelfvertrouwen het bed in duikt. Anders krijgt ze het woord ‘frigide’ naar haar hoofd geslingerd. Logisch dat vrouwen in de war raken!

Vrouwen vinden het om deze reden soms makkelijker om zich tijdens casual sex te laten gaan. Ze zijn dan namelijk niet op zoek naar een relatie en hoeven dus ook niet als relatiemateriaal gezien te worden. Maar zo gauw het serieuzer wordt, hebben ze het gevoel dat ze zich netjes moeten gedragen. Alsof er twee vrouwen zijn die moeilijk te verenigen zijn in dezelfde persoon. Eén vrouw die liefheeft en één vrouw die lust voelt. Dit wordt wel de ‘love lust split’ genoemd.

‘Aan elke vrouw zitten veel verschillende kanten en aan elke man ook,’ zeg ik. ‘Dat je bepaalde boodschappen meegekregen hebt, begrijp ik. Maar je kan die achter je laten en je eigen seksuele keuzes maken.’ Ze knikt. ‘Het is belangrijk om dit met je vriend te bespreken. Je bent misschien bang om niet meer serieus genomen te worden, wanneer je je sexyer gaat gedragen. Maar wie weet kijkt hij daar heel anders tegen aan?’ Ze schuift nerveus heen en weer. ‘Okay,’ zegt ze. ‘Wanneer ik lingerie aan heb, voel ik me sexy. Maar bij hem heb ik dat nog nooit gedurfd. Ik word daar écht ongemakkelijk van.’ Ik lach begripvol. ‘Misschien wil hij wel als eerste iets aantrekken wat sexy is en durf jij daarna?’ Breed lacht ze terug. ‘Dat is een goed idee. Dat vindt hij misschien ook wel ongemakkelijk. Dan kunnen we elkaar over de drempel heen helpen!’


GEPUBLICEERD IN SANTÉ

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *