Santé Q&A: Kan ik blijven daten tijdens de coronacrisis?

door | 18 mei 20 | Santé magazine

Op Santé.nl beantwoord ik vragen van lezeressen over hun relaties en over seks. Heb je een vraag, ga dan naar de website! Deze week geef ik antwoord op de vraag van Isabel. Zij vraagt zich af of het verstandig is om te daten in tijden van corona.

‘Moet ik in deze tijd doorgaan met daten of zou ik dat on hold moeten zetten?’

Beste Isabel,

Wat een relevante vraag! Ik denk dat veel mensen zich hetzelfde afgevraagd hebben sinds we ons in de coronacrisis bevinden.

Natuurlijk kan je blijven daten. De meeste dates beginnen immers met het versturen van een berichtje of een swipe naar rechts. Dat kan gewoon vanaf je eigen bank. Het mailen, bellen of appen dat daar hopelijk op volgt, is ook volstrekt veilig. De stap daarna is gecompliceerder, dus enige creativiteit is vereist. Wandelen door een park en een koffietje drinken terwijl je beide aan de andere kant van het bankje zit, uitwaaien op het strand of suppen op zee. Het kan allemaal! Als je in mogelijkheden denkt, zijn er geen belemmeringen. 

Misschien maakt de coronacrisis het daten juist wel makkelijker. Je hebt namelijk gelijk een gedeelde ervaring en een onderwerp om over te praten. Hoe ben je hierheen gereisd? Wat is de impact op jouw werk? Zijn er mensen waar je je zorgen om maakt? Ben je bang? Zo worden veel sneller persoonlijke onderwerpen besproken en kom je er eerder achter of de ander bij je past.

Ook kan een date energie geven, juist nu je dat misschien wat harder nodig hebt. Veel mensen zijn onzeker en ervaren stress in deze tijd. Sociaal contact zorgt ervoor dat spanning afneemt. Het stelt ons gerust en geeft een veilig gevoel. Door een veelbelovende date beginnen we bovendien weer plannen te maken. Zo komt de  levendigheid terug, in een tijd waarin alles even stil lijkt te staan.

Het antwoord op je vraag is dus: ‘JA! Juist nú…’ 


GEPUBLICEERD OP SANTÉ.NL  

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *