Santé – Ultiem intiem

door | 21 apr 20 | Santé magazine

Het was het eind van ons gesprek, maar toch leek ze te aarzelen om op te staan. Terwijl ze zenuwachtig zat te origamiën met het labeltje van haar theezakje raapte ze alle moed bij elkaar. ‘Je bent seksuoloog, dus aan jou kan ik het wel vragen… Heb je misschien tips voor mijn vriend en mij om ons seksleven wat spannender te maken? Ik dacht, misschien weet jij nog wel wat nieuwe standjes? We hebben namelijk alle standjes die we konden verzinnen al geprobeerd, maar onze seks blijft een beetje saai.’ Samen met haar vriend had ze ideeën opgedaan door naar porno te kijken. Alles wat ze gezien hadden, was inmiddels al in de praktijk gebracht. En toch deed het ze weinig, het bracht niet de spanning waar ze naar op zoek waren. Aan roleplay en triootjes hadden ze ook al zitten denken. Of ik dat misschien een goed idee vond? Het was duidelijk dat mijn antwoord haar verraste…

‘Waarom maak je de seks met je vriend niet veel intiemer?’ Op zich was er niks mis met de ideeën die ze aandroeg om haar seksleven spannender te maken. Veel mensen genieten intens van Cirque du Soleil-seks, met acrobatiek, kostuums en wisselende samenwerkingsverbanden. Maar mijn inschatting was dat wéér een nieuw standje voor haar niet spannend, maar juist meer van hetzelfde zou zijn. En dat was precies het probleem. Ze moest niet meer doen van wat ze al deed, maar datgene wat ze deed moest ze ánders doen. De spanning ontbrak doordat er te weinig aandacht was genot, opwinding en lust. De seks die ze had miste datgene waar seks echt om draait: Gevoel!

‘Okay, intiemer dus… maar hoe doe ik dat?’, zei ze voorzichtig. Ik raadde haar aan om uitgebreid te zoenen, elkaars gezicht aan te raken en het hele lijf te strelen. Om het klaarkomen uit te stellen en elkaar aan te kijken tijdens het orgasme. ‘Probeer de opwinding eens zo hoog mogelijk op te laten lopen. Maak het eens ultiem intiem!’. Blij verliet ze mijn spreekkamer. Ze kon niet wachten om het thuis met haar vriend te delen. Een paar weken later zag ik haar terug en vertelde ze dat ze het beide eerst heel vreemd hadden gevonden. Als ze elkaar aankeken, werd het ongemakkelijk of barsten ze in lachen uit. Maar na een tijdje ging het beter en lukte het om volledig in het moment op te gaan. Een paar keer hadden ze zelfs helemaal niet meer van standje gewisseld. Het was niet nodig geweest, ze genoten namelijk van wat ze aan het doen waren. De seks voelde goed, het was nieuw en spannend… Volgens mij had ze het helemaal begrepen!


GEPUBLICEERD IN SANTÉ

2 Reacties
  1. Meike Van 't Hof

    Mooi! Telkens blijkt weer hoe ver mensen af kunnen zijn van het voelen en in t moment kunnen zijn. Vind de term Cirque du Soleilseks ook prachtig?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *