Santé – Zomer voorbij, relatie voorbij!

door | 13 sep 19 | Santé magazine

Op weg naar mijn werk, liep ik vanochtend richting het station. Het begon nèt licht te worden. Een frisse windvlaag bracht wat dorre blaadjes met zich mee die kraakten onder mijn gympen. Toen ik vervolgens nog snel even de AH to go binnen wipte en geconfronteerd werd met pepernoten, kon ik er helemáál niet meer om heen. De zomer is voorbij! En dát betekent dat het druk wordt in mijn praktijk…

Na de zomer melden meer mensen zich aan vanwege relatieproblemen of seksuele problematiek. Maar er zijn ook veel stellen die dat stadium al lang voorbij zijn. In de maand september worden relatief veel relaties verbroken en is er een piek in echtscheidingsaanvragen te zien. Maar waarom is dat zo, na de vakantie?

Voor velen van ons is de vakantieperiode een tijd van bezinning. We vragen ons af of we nog gelukkig zijn en maken plannen om het leven anders in te richten. De realiteit kan echter hard zijn, wanneer we terug komen in de sleur van alledag. Ondanks alle goede voornemens, vervallen we soms op dag één al weer in oude patronen. Er is geen tijd meer voor elkaar en ruzies worden hervat. Het vooruitzicht van nog een jaar zo doorgaan kan een reden zijn om direct naar een advocaat te stappen.

Bovendien spenderen we in de vakantie vaak veel tijd met elkaar. En twee weken in een tentje kan leuk zijn… Maar als de regen met bakken uit de lucht valt, worden kleine irritaties uitvergroot en komen onderliggende problemen bovendrijven. Ook de verwachtingen die we van elkaar hebben komen veelal niet uit. Door de drukte van het dagelijks leven hebben we soms al lange tijd geen seks gehad of geen échte connectie met elkaar gevoeld. We gaan de zomer in met het idee dat het nú allemaal goed zal komen. De druk die hierdoor ontstaat, doet alle zin in seks echter verdampen en zorgt er voor dat elk moment waarop we geen connectie voelen heel zwaar gaat wegen.

En dan is er nog een laatste ingrediënt, wat deze zomerse cocktail tot een giftig mengsel kan maken. In de zomer voelen we ons sexier, we zijn eerder geneigd om te flirten en lijken meer open te staan voor de avances van anderen. Hierdoor merken we dat er opties zijn, dat we andere keuzes kunnen maken. Dus waarom zou je je relatie voortzetten, als je niet ècht tevreden bent?

Als je relatie je lief is, raad ik je aan om in de maand september geen grote beslissingen te nemen. Probeer om samen deze herfst ongeschonden door te komen. Daarna wordt alles namelijk weer normaal en kunnen jij en je geliefde door zoals vanouds! Tenminste… Tot de kerstvakantie! Want in de maand januari is ook elk jaar weer een piek in echtscheidingsaanvragen te zien.


GEPUBLICEERD OP SANTÉ.NL

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *