Santé – Laat de rem los!

door | 10 aug 19 | Santé magazine

In mijn praktijk krijg ik zo veel verschillende redenen te horen om geen seks te hebben, dat bij mij soms ook de zin verdampt. ‘Ik moet nog zó veel doen en de wekker gaat weer vroeg’, ‘de kinderen kunnen elk moment wakker worden’, ‘m’n man is niet aardig geweest en ik wil hem dus niet belonen’, ‘het bed is nèt verschoond’, ‘de hond vindt het niet leuk als we aan elkaar zitten’, ‘ik heb last van morning fanny’ (google het maar…), ‘ik moet eerst 5 kilo afvallen voordat iemand me bloot mag zien’, etc. etc. Ik heb het allemaal gehoord.
Maar waar ik vroeger moedeloos raakte, snap ik nu waar deze excuses vandaan komen. Het is je ‘rem’ die ingedrukt wordt!

In haar boek ‘Come As You Are’ (2015) beschrijft Emily Nagoski het zogenaamde ‘dual control model’ en legt zij uit over ‘gas’ en ‘rem’. Ze illustreert dat er voor iedereen omstandigheden zijn die voor opwinding zorgen, die de zin in seks doen toenemen. Onder deze omstandigheden wordt er als het ware op het gaspedaal gedrukt. Maar voor iedereen zijn er ook omstandigheden waardoor de rem ingetrapt wordt en de zin in seks afneemt. Dit zijn al die redenen die mensen noemen om geen seks te willen of kunnen hebben.

Wanneer vrouwen weinig zin in seks hebben, denken ze vaak dat ze hun opwinding moeten vergroten door middel van seksspeeltjes, roleplay, e.d. Wat voor de meeste vrouwen echter veel beter werkt dan het gaspedaal verder indrukken, is het loslaten van de rem! Wanneer je minder stress hebt, meer connectie met je partner voelt en een positiever lijfbeeld ontwikkelt, wordt er minder hard op de rem geduwd en kom je over het algemeen makkelijker tot seks. 

Dit doet mij dan weer denken aan het boek ‘Liefde’ (2012) van Mark Miras. Hierin wordt een onderzoek beschreven waaruit blijkt dat mannen die honger hebben, vaker de voorkeur geven aan dikkere vrouwen dan mannen die net hebben gegeten. Mocht je één van die vrouwen zijn die geen zin heeft in seks, omdat ‘er eerst 5 kilo af moet’, dan is mijn advies het volgende: Ontspan, maak contact met je lief en weet dat je prachtig bent… En geef daarna niet jezelf, maar je man wat minder eten voordat je met hem het bed in duikt!


GEPUBLICEERD OP SANTE.NL

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *