Esther Perel’s TEDtalk Rethinking Infidelity

door | 21 aug 18 | Tips!

Esther Perel is een van de meest toonaangevende auteurs op het gebied van relaties en seks. Als therapeut heeft zij veel stellen gezien die in de problemen zijn geraakt na een affaire. In haar TEDtalk ‘Rethinking infidelity…a talk for anyone who has ever loved‘ (2015) spreekt zij over de redenen waarom mensen vreemdgaan en de valkuilen waar stellen in terecht kunnen komen na een affaire. Bovendien bespreekt zij nieuwe manieren om een dergelijke ingrijpende gebeurtenis in een relatie te benaderen en hoe de relatie hierna kan herstellen.

In dit inspirerende betoog komt zij met nieuwe inzichten en manieren om vreemdgaan op een andere manier te benaderen. En wil je na het bekijken van haar TEDtalk meer weten over dit onderwerp? Onlangs is een haar nieuwe boek ‘The state of affairs’ (2017) uitgebracht.

Mocht je nog niet genoeg hebben van Esther Perel, bekijk dan ook haar eerste TEDtalk ‘The secret to desire in a long-term relationship‘ (2013). Hierin bouwt zij voort op haar boek ‘Mating in Captivity’ (2006), in het Nederlands vertaald naar ‘Erotische intelligentie’. Bovendien heeft zij een podcast online gezet, waar je echte mensen aan het woord hoort die bij haar therapie krijgen. ‘Where should we begin’ kent inmiddels twee seizoenen en haar nieuwste podcast ‘How’s work?’ komt in de herfst van 2018 uit. Alles van Esther Perel is een absolute aanrader!


0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *